Kuinka arvioimme parhaan VPN ohjelmiston


On tärkeää ostaa paras VPN ohjelmisto tarpeisiisi.

Siksi haluamme olla 100 % avoimia sen suhteen, miten testaamme ja arvioimme ja millä menetelmillä valitsimme parhaat VPN ohjelmistot vuodelle 2024.

Käytämme viittä eri tekijää kokonaispistemäärän luomiseen ja päättämään, mikä VPN ohjelmisto pääsee 10 parhaan joukkoon. Kaikilla näillä viidellä tekijällä on merkitystä, mutta kaikki eivät ole yhtä tärkeitä.

Siksi painotus lopputuloksessa vaihtelee testaamiemme tekijöiden mukaan.

Tässä on viisi päätekijää ja niiden suhteellinen painotus testausprosessissamme:

1. Turvallisuus: Tärkein osa-alue, painotus 35 % koko pisteytyksestä. Valitsemme VPN palvelut, joissa on sotilasluokan salaus, joukko protokollia (OpenVPN, L2TP, IKEv2 ja monia muita), DNS vuodon suojaus sekä tappokytkin.

2. Palvelimien lukumäärä ja sijainnit: Tämä on tärkeää, jotta voit käyttää verkkoa nopeasti mistä tahansa nimettömästi. Annoimme tälle tekijälle 25 % painoarvon kokonaispisteissämme.

3. Lisäominaisuudet ja laiteyhteensopivuus: Tämä osa-alue sisältää ominaisuuksia, kuten ei lokia -käytäntö, sovellukset tietokoneelle, Macille, iOSille ja androidille, jaettu tunnelointi ja paljon muuta. Annoimme tälle tekijälle 20 % painoarvon kokonaispisteytyksessämme.

4. Vastine rahalle: Useimmiten, kuten kaikessa elämässä, saat sen, mistä maksat. Suurin osa VPN ohjelmistoista on hinnoiteltu samalla tavalla, joten annoimme tälle tekijälle painoarvon 10 %.

5. Käyttäjien arvostelut: Vaikka ne ovat tärkeitä, ne voivat usein olla harhaanjohtavia, koska me kaikki käsittelemme ja ymmärrämme teknologiaa eri tavalla. Annoimme tälle 10 % painoarvon kokonaistulokseemme.

Päättääksemme lisäominaisuuksien, laitteiden yhteensopivuuden ja vastineen rahalle pisteet analysoimme kaikkien testaamiemme VPN palveluntarjoajien tarjoukset. Tämä tieto on parasta ottaa suoraan lähteestä.

Käyttäjäarvostelujen tiedot tulevat TrustPilotista, Google Play Kaupasta ja omista käyttäjäarvosteluistamme.

Mitä tulee hintaan, tärkein huolemme on joustavuus ja arvo. Palvelut, jotka tarjoavat vain yhden kalliin maksuvaihtoehdon, eivät ole hyvä vaihtoehto. Elämme à la carte -palveluiden aikaa, jolloin useimmat kuluttajat ovat tottuneet kuukausimaksuihin. Lisäksi, jos VPN lakkaa tarjoamasta riittäviä nopeuksia, olisi kurjaa, jos olisit maksanut paljon useamman vuoden palvelusta.

Keskimääräinen kuukausimaksu 10 suosituimmalle VPN:lle, jotka olemme tarkistaneet, on tätä kirjoitettaessa noin 8.65 €. Monet tulevat tämän luvun alapuolelle ja muutamat ylittävät sen. Niiden, jotka maksavat enemmän, on tietysti perusteltava mojova hintalappunsa.

Arvon määrittely on hieman hankalampaa, mutta uskomme, että yhden VPN tilauksen tulee täyttää tietyt kriteerit. Sen on sisällettävä kattavuus vähintään viidelle samanaikaiselle laitteelle, mikä on markkinoiden keskiarvo. Sen on toimittava useilla alustoilla, mukaan lukien mobiililaitteet. Ja yhden tilauksen on toimittava eri alustoilla – Eli Macin tilauksen pitäisi tarjota myös iPhonen VPN toiminnot. Jos VPN pakottaa sinut etsimään reittejä ja maksamaan ylimääräistä kodin kaikkien eri laitteiden turvaamiseksi, se ei ole sen arvoinen.